
W dniach 26-27 czerwca 2025 roku odbędzie się szkolenie pt. "Innowacje w obsłudze tafli lodowiska oraz w zarządzaniu nowoczesnym lodowiskiem". Podczas dwudniowego wydarzenia na uczestników czekają zajęcia teoretyczne i praktyczne, które poprowadzą specjaliści w swojej dziedzinie: Manu Varho - IIHF Facility Committee Member, WM Technics, Next-Art Tomasz Cisek.
Celem szkolenia jest zaznajomienie uczestników z innowacyjnymi technikami obsługi tafli lodowiska, zmiana filozofii oraz optymalizacja podejścia do obsługi lodowiska przy pomocy maszyny do pielęgnacji lodu.
PROGRAM WYDARZENIA:
Dzień 1 – 26 czerwiec 2025r. - CZĘŚĆ TEORETYCZNA
11:00 – rejestracja uczestników
11:45 – powitanie
12:00 – panel I
• optymalne parametry układu chłodniczego – maszynownia
• system monitorowania parametrów lodu EcoControl
• grubość lodu a wydatek energetyczny 14:00 – obiad 15:00 – panel II
• odzysk wody i ciepła – wprowadzenie ekotechnologii
16:00 – przerwa kawowa
16:30 – panel III
• pielęgnacja lodu – rozmrażanie lodu i budowa tafli lodu
• dyskusja – pytania i odpowiedzi
18:00 – kolacja
Dzień 2 – 27 czerwiec 2025r. - CZĘŚĆ PRAKTYCZNA NA LODOWISKU
9:30 – część I
• prezentacja maszyny do konserwacji lodu : Zamboni i WM
• przygotowanie oraz konserwacja maszyny do pielęgnacji lodu
11:30 – przerwa kawowa
12:00 – część II
• pielęgnacja lodu – przygotowanie tafli lodowiska do zajęć
• dyskusja – pytania i odpowiedzi
14:30 – zakończenie szkolenia i rozdanie certyfikatów
15:00 – obiad
REGULAMIN PŁATNOŚCI:
Maksymalna liczba uczestników wynosi 35 osób. O kolejności zapisów decyduje czas zgłoszenia, rozumiany jako przesłanie formularza wraz z dokonaniem płatności.
W przypadku niewystarczającej liczby zgłoszeń Organizator zastrzega sobie prawo do odwołania szkolenia.
Koszt kursu: 1100 zł
Warunki płatności:
- wpłata 50% ceny kursu w ciągu 2 dni roboczych od wysłania zgłoszenia (warunek zapisu),
- pozostała część płatna do 13 czerwca 2025 r.
Organizatorem szkolenia jest ZAGŁĘBIOWSKI PARK SPORTOWY sp. z o.o. oraz ŚLĄSKI ZWIĄZEK HOKEJA NA LODZIE.
Więcej informacji na temat wydarzenia pod numerem telefonu +48 506 809 314